Fóra

F5JFUN.COM :: Fóra :: FXJ :: FXJ switch technika
 
<< Predchádzajúce vlákno | Ďalšie vlákno >>
Výškomer ALTIS v3 inštalácia software na PC, obsluha a iné....
Choď na stránku  1 [2] 3
Moderátori: Durino
Autor Príspevok
Durino
Ut apr 03 2012, 09:27


Registrovaný člen #1
Poslané:: Ut feb 21 2006, 08:54
príspevkov: 1201
Po stlačení tlačitka ČITAJ DÁTA prebehne načitanie údajov.
Po zatvorení okna načitania dát sa zobrazí už štandardné okno manažera.





[ Editovaný Ut apr 03 2012, 09:47 ]
Späť navrch
Durino
Ut apr 03 2012, 09:29


Registrovaný člen #1
Poslané:: Ut feb 21 2006, 08:54
príspevkov: 1201
Ďalšia obsluha je popísaná v manuále.
Altis v3 Manual rev.1.1.zip
Je tam Anglická a aj Slovenská verzia.



Späť navrch
Durino
Ut apr 03 2012, 09:32


Registrovaný člen #1
Poslané:: Ut feb 21 2006, 08:54
príspevkov: 1201
V ďalšom pokračovaní sa budem venovať:
- čo robiť ak mi pri nastavení napíše zariadenie sa nenašlo
- inštalácia nového firmware
Späť navrch
Durino
St apr 04 2012, 01:53


Registrovaný člen #1
Poslané:: Ut feb 21 2006, 08:54
príspevkov: 1201
Hlásenie "zariadenie sa nenašlo"




Na 99 percent ide o problém s inštaláciou USB drivera alebo s USB ako takým.



[ Editovaný St apr 04 2012, 01:55 ]
Späť navrch
Durino
St apr 04 2012, 02:09


Registrovaný člen #1
Poslané:: Ut feb 21 2006, 08:54
príspevkov: 1201
Osobne používam na PC množstvo zariadení pripájaných cez USB, na ktoré boli dodatočne inštalované drivery, lebo Windows7 sám nedokázal najsť alebo inštalovať nejaký všeobecne známy driver.
Ide napr. o Regulátor CASTLE, TURNIGY, nabijačky ako PowerLab8, Schulze a ich Akkusoft, výškomer od RC-elektronics a iné...

Všetky fungujú a používam ten istý USB a trebárs COM8...

Základnou zásadou je mať ako užívateľ PC dostatočné práva na inštaláciu. Ide o tzv. administrátorské práva. Je vhodné sa pred inštaláciu prihlásiť ako administrátor PC. Overte si či vaše konto, pod ktorým sa prihlasujete má práva administrátor. Aj keď nezadávate meno a heslo pri štarte PC, nemusíte mať dostatočné práva. Toto priniesla zvýšená ochrana, aby nebolo možné tak ľahko možné meniť systémové nastavenia a súbory.

Tento postup sa dá aplikovať aj na iné výškomery alebo zariadenia pripájané cez USB porty.

[ Editovaný St apr 04 2012, 03:15 ]
Späť navrch
Durino
St apr 04 2012, 02:15


Registrovaný člen #1
Poslané:: Ut feb 21 2006, 08:54
príspevkov: 1201
Takže ako prvé skúsime zopakovat inštaláciu ako administrátor alebo spustíme inštalátor drivera: na programe stlačime pravé tlačitko myši a vyberieme voľbu "spustiť ako správca".




Pri všetkých zmenách driverov, ja radšej reštartujem PC, aj keď to niekedy netreba, ale istota, že bude driver správne načítaný je jedine po štarte.


[ Editovaný St apr 04 2012, 02:18 ]
Späť navrch
Durino
St apr 04 2012, 02:31


Registrovaný člen #1
Poslané:: Ut feb 21 2006, 08:54
príspevkov: 1201
Aj po tejto inštalácii nebude komunikácia fungovať, musíme si teda overiť ako výškomer ukazuje v správcovi zariadení a podľa toho sa rozhodneme čo ďalej.


DO správcu zariadení sa dostaneme napr.:
- cez hlavné menu windows->Ovládací panel->Systém a zabezpečenie->Systém->Správca zariadení
- alebo cez ikonu Počítač->Vlastnosti systému->Správca zariadení


[ Editovaný St apr 04 2012, 02:33 ]
Späť navrch
Durino
St apr 04 2012, 02:37


Registrovaný člen #1
Poslané:: Ut feb 21 2006, 08:54
príspevkov: 1201
Necháme si okno Správcu zariadení otvorené a rozbalíme si časť nazvanú Porty(COM a LPT), tak ako je vidno na obrázku




Teraz keď zapojíme výškomer do USB konektoru, tak sa musí zobraziť nový riadok a nový COM ako je na obrázku, po vytiahnutí zase tento riadok zmizne. Dôležité je, že po zapojení (a príslušnom zvukovom znamení) sa na spodnej lište zobrazí hlásenie či daný driver (zariadenie) bolo nainštalované správne alebo, je tam nejaký problém.
Ak sa zariadenie nekomunikuje je na ikone konektora taký malý žltý trojuholník s výkričníkom.


[ Editovaný St apr 04 2012, 02:45 ]
Späť navrch
Durino
St apr 04 2012, 03:01


Registrovaný člen #1
Poslané:: Ut feb 21 2006, 08:54
príspevkov: 1201
Ako prvé obyčajne skúsim zmeniť číslo portu.

Neviem či je to správny postup ale niekedy to funguje. Obyčajne sa automaticky priradí veľmi nízke čislo (napr.3). Môže byť už blokované nejakým iným driverom, preto je tam konflikt a nefunguje to.

Zmenu prevedieme tak, že pravím tlačitkom myši na spomínanom riadku."... COM3" vyvoláme menu:




Potvrdíme voľbu vlastnosti.

[ Editovaný St apr 04 2012, 03:04 ]
Späť navrch
Durino
St apr 04 2012, 03:08


Registrovaný člen #1
Poslané:: Ut feb 21 2006, 08:54
príspevkov: 1201
V záložke "Port-nastavenie" potvrdíme tlačitko "Spresniť"




No a vyberieme VHODNÉ čislo portu. To že je tam napísané "používa sa" nehrá nejakú až takú veľkú roľu... možno to lepšie vystihuje "používalo sa". Treba vyskúšať, ja osobne dávam čisla tak do 10, obyčajne to tieto programy zvládnu. ( Konkrétne som dal COM8 )






[ Editovaný St apr 04 2012, 03:14 ]
Späť navrch
Choď na stránku  1 [2] 3  

Skok:     Späť navrch

Odoberajte toto vlákno: rss 0.92 Odoberajte toto vlákno: rss 2.0 Odoberajte toto vlákno: RDF
Powered by e107 Forum System